2 Aralık 2008 Salı

Un Kurabiyesi


Malzemeler:
250 gr tereyağı veya margarin
150 gr pudra şekeri
Aldığı kadar un
Üzeri için; pudra şekeri

Yapılışı:
-Margarin veya tereyağını kısık ateşte eritin. Kaynamamasına dikkat edin. Ocaktan aldıktan sonra oda sıcaklığına gelmesini bekleyin ve üzerine bir kapak kapatarak buzdolabına kaldırın. Birkaç saatte yağınız tekrar donacak, içindeki su altta birikip, üstte kalıp halinde yağ kalacaktır. Suyu dökün ve katılaşan yağın tekrar oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
-Suyu alınmış yağa, pudra şekerini eleyerek ekleyin ve karıştırın.
-Sonra elenmiş unu azar azar ekleyerek, şekil alabilen ve ele yapışmayan bir hamur elde edin. Çok un eklememeye dikkat etmeniz gerekiyor. Yoksa kurabiyeleriniz çok sert olacaktır.
-Hamurunuzu uzun rulolar haline getirip fotoğraftaki gibi dilimler kesin. Dilerseniz çatalın tersi ile üzerine hafif çizikler atın.
-Önceden 160 dereceye ısıtılmış fırınınıza verip, üzerlerini kızartmadan pişirin. Piştiğini anlamak için kurabiyelerinizin altının hafif kızarmış olduğunu kontrol etmeniz yeterlidir.
-Fırından çıkardığınız kurabiyeleriniz ılınınca üzerine tel süzgeç ile pudra şekeri eleyin.